Projekt a Ványai Ambrus Általános Iskolában, 2010/2011

 

Az idei tanévben is szervezünk olyan heteket, amikor a projekt módszert alkalmazzuk az iskolai tevékenységek során.

A projekt témája ezúttal a farsang, ezért a projekt idejének a farsang heteit választottuk. A felső tagozatban a népszokásoktól kezdve a farsangi báli hagyományokig nagyon sokféle témával foglalkoznak a tanulók és tanáraik. Az alsósok közös projektjének a címe: Farsang az Unióban- Románia gyerekszemmel.

A projektet január 6-án kezdjük, ekkor telephelyenként megnyitót tartunk. A tanulócsoportok ezután osztályfőnökeik segítségével megtervezik, milyen produktumot készítenek majd el. Meghatározzák a munka menetét, az anyag- és eszközszükségletet, kiosztják egymás között a feladatokat, majd naponta dolgoznak művükön, bevonva tanáraikat, illetve szülőket, más dévaványai felnőtteket is a munkába. Ahogyan tettük ez a tavalyi tanév során is, az első projektünk alkalmával.

A produktummal február 25-ig kell minden osztálynak elkészülnie. Ezeket aztán bemutatják egymásnak a gyerekek, kiállításokat, albumokat, tablókat készítenek. A projekt zárása is akkor, február 25-én történik.

A projektzáróra szeretettel várunk mindenkit, a helyszínről és pontos időpontról majd később – plakátok, szórólapok segítségével – tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Projekt a felső tagozaton

A produktummal február 25-ig kellett minden osztálynak elkészülnie. Ezeket mutatták be egymásnak a gyerekek, kiállításokat, albumokat, tablókat készítettek. A projektzáró kiváló hangulatban telt el, amit az alábbi képek is bizonyítják.

Délelőtt a tornateremben gyűltünk össze, és miután értékeltük a projektet, vidám műsort nézhettünk végig.

A 7.b osztály leányai egy farsangi népdalt tanultak meg.

Az 5.c osztály a Hófehérke és a hét törpe című vidám jelenetet adták elő.

Délután kezdődött a farsangi bál. A 8.a két műsorszámmal – Tréfás lakodalom, és Tangó 8.a módra – szórakoztatta a megjelenteket, de volt jelmezverseny, és tombolahúzás is. A délutánt diszkó zárta az ifjúság nem kis örömére.

Sok osztály olyan produktumot készített a projekt során, amiből kiállítást rendeztünk. Ez a kiállítás a tanév végéig megtekinthető a Vörösmarty úti épület 1. emeleti aulájában.

 

Válogatás a projekt során készített képekből >>>

Képek a projektzáróról >>>

7.b: A farsangi napokban, és 5.c: Hófehérke és a hét törpe >>>

Jelmezverseny, és Tangó 8.a módra >>>

Tréfás lakodalom a 8.a előadásában >>>